top of page

En groc podem observar el perímetre del parc. En vermell, el recorregut dut a terme durant les jornades d’observació d’aquest treball.

i: punt d’inici del transsecte. f: punt de finalització del transsecte.   
 

 

Metodologia del treball de camp


El treball de camp es realitza al Parc de Catalunya de Sabadell. El període d´estudi comprèn des del mes d’agost del 2016 fins el juliol del 2017. En aquests mesos es van fer un total de 48 jornades d’observació en les quals es realitzava, sempre acompanyat d´un ornitòleg, un mateix transsecte dissenyat prèviament. El recorregut del trajecte és de 2.060 metres, una franja de setanta-cinc metres a banda i banda, i es distribueix pels diferents ambients que trobem al parc.
 

Durant el període d’estudi, s’ha realitzat un cens setmanal, habitualment dissabte o diumenge, amb una durada d’aproximadament dues hores. A cada jornada, s´anotaven tots els ocells que s’identificaven visualment i/o auditivament amb l’ajut d’uns prismàtics Olympus d’una òptica de 8x42 i guies de camp d’ocells, fent constar les espècies i nombres d’ exemplars detectats de cadascuna en una graella que vaig dissenyar pel recull de dades. Posteriorment, les anotacions en brut es passaven a un document digital. A partir d’aquestes taules he treballat per obtenir l´anàlisi estadístic de les dades enregistrades, la riquesa i abundància dels ocells del parc.

bottom of page